Ženska kadetska reprezentacija Srbije (CEV)
Ženska kadetska reprezentacija Srbije (CEV)

Odbojkašice melju sve redom na SP: Savršena Srbija u prvoj fazi

Vreme čitanja: 1min | sub. 25.09.21. | 09:58

Izabranice selektora Cakovića ostvarile sve pobede u uvodnim rundama i kao prvoplasirane odlaze u osminu finala

Odbojkašice Srbije nastavljaju da gaze protivnike na Svetskom prvenstvu u Meksiku. Kadetska selekcija naše zemlje je ostvarila i četvrtu pobedu u poslednjem kolu u grupne faze, pa u osminu finala odlazi sa prvog mesta. Poslednji trijumf u nizu Hena Kurtagić i drugarice ostvarile su protiv domaće reprezentacije – 3:0 (25:14, 25:23, 25:18).

Na ovom susretu se najviše istakla Ksenija Tomić sa 18 postignutih poena. Pratila je Kurtagićeva sa 11 (sedam iz napada, jedan blok i tri as servisa), dok je 10 upisala Una Vajagić. Naše devojčice su do sada savladale Poljsku, Kanadu i Meksiku, a pobedu su službenim rezultatom zabeležile i protiv Kameruna, koji se nije pojavio na ovom takmičenju.

Izabrane vesti

Srbija je grupnu fazu završila na prvoj poziciji sa četiri trijumfa, a u osmini finala će se sastati sa četvrtoplasiranim timom iz grupe B. To će biti Peru, koji je u uvodnim rundama ostvario jedan trijumf i tri poraza. Pobednik tog obračuna koji je na programu u nedelju od 21 čas po našem vremenu, sastaće se u četvrtfinalu sa boljim iz duela Brazil - Tajland.

Izabranice selektora Cakovića su jedine bile neporažene u njihovoj grupi, a isti skor 4-0 su zabeležile i selekcije Italije, Rusije i SAD. Te ekipe bi po onome što su do sada prikazale, trebalo da vode glavnu reč i u završnici Svetskog prvenstva.



tagovi

ženska kadetska odbojkaška reprezentacija SrbijeJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara